Mini-efterårsferie 18.-21. oktober på Kristianshåb Camping, med ørneoplevelse.

Forskræppet i APPEN-DIX’en var så lovende, at vi var nødt til at tilmelde os.

Torsdag

Vi kører fra Hedehusene kl. 10.15 og 4 timer senere er vi ved at være ved campingpladsen. Vi følger Garmindamens anvisninger – og ender ved en transformator.  Og her er godt nok øde. Vi vender vogntoget og kører 800 m tilbage og finder et skilt, der viser, at der ligger en campingplads nede af en grusvej. Den vej tager vi.

For enden af vejen bliver vi modtaget af Pia og Joan, som er medarrangører af turen. ”Det er da imponerende, at I står her konstant for at byde velkommen” konstaterer jeg. ”Det gør vi heller ikke”, fortæller Pia. ”Vi kan holde øje med landevejen. Og når et vogntog kører forbi går der ca. 7 minutter før det har vendt i T-krydset og kommer tilbage”.

Vi bruger resten af dagen på at placere vognen og sætte fortelt op. Og så på at være lidt sociale…

Der var indbudt til fællesspisning.

Fredag

Flere af de, som bor vest for Storebælt har undret sig over, at der var så mange med fra Sjælland. Jeg er sikker på, at turprogrammet har trukket meget. Men der er også en grænsehandel, som det kunne være interessant at betragte. At se dette nationale forfald! Det gjorde vi med største fornøjelse.   Bagagerummet blev fyldt godt og grundigt op.

Lørdag

Nogle morgenduelige havde fået den ide, at de ville se og høre stærene stå op, så de kørte kl. 6.30 til en rørskov. Pia fortalte begejstret om oplevelsen.  Det havde været helt fantastisk at se og høre, hvordan stærene efterhånden gjorde sig klar til dagens arbejde – at fouragere.

Vi var klar til at forlade campingpladsen kl. 9.15 og kørte til Møgeltønder, hvor vores naturvejleder stødte til.

Med ham som guide kørte vi først til Vidåslusen. Her holdt han bl.a. et lille foredrag om havørnen og hvad vi skulle forsøge at spotte. Vi skulle holde øje med gåseflokke, der pludselig lettede. Det gjorde vi, men der var ikke nogle sikre observationer. Derimod var en rørhøg aktiv over rørskoven.

Herefter kørte vi mod grænsen.  Naturvejlederen havde et godt sted – allerførst i Tyskland. Vi pakkede vores ca. 18 biler sammen på et lille areal og begav os på gåben lidt ud mod diget.  Der var tusinder af gæs, men ikke rigtigt det vi var kommet for, en ørn.

Herefter kørte vi et par km ud til diget. Her var der et par fjernobservationer, meen….

Naturvejlederen fik nu svedperler på overlæben. En rørhøg er naturligvis fint, men er jo ikke en havørn. Havørnen kan have et vingefang på lidt over 2 m, og kaldes også ”Den flyvende dør”, dør som navneord.  Han følte sig sikker på, at der måtte være en havørn i området, og foreslog derfor, at bruge sit sidste skud i bøssen – samme område, men sydfra.

Atter kørte vi i kortege, fik placeret bilerne og kravlede op på diget.

Og så sker miraklet: ”Der er havørn!” ”Hvor?” ”Nede ved det store vandhul, 3. busk til venstre. Kan alle se det?” ”Ja”, jublede mange – også jeg. Jeg kunne nu ikke se noget som helst, men man vil jo helst ikke virke mere ubegavet end nødvendigt. H. C. Andersen har i øvrigt skrevet en udmærket historie om dette fænomen. Her tænker jeg på ”Kejserens nye klæder”.

Havørnen valgte til sidst at sætte sig i lidt åbent land, så jeg kunne tage et billede af ham. Hvor er han dog stor.

Herefter kan vi med god samvittighed køre tilbage til campingpladsen.

Om aftenen er der fællesspisning. Menuen består af grillet rullesteg og kylling med 2 slags kartoffelsalater og noget grønt, som jeg ikke nåede at smage. Konceptet er en bayersk oktoberfest. Værten Peter kommer dernede fra. Det var vellykket, selvom lederhosen klæder de færreste.

Søndag

Efter standerstrygningen er det tid til at køre hjem. Et rigtigt godt arrangement med kompetente arrangører. Vi glæder os allerede til næste år.

DCK 2225 Inge og Bjarne Rusbjerg

Image1

På vej hjem efter en morgenstund, hvor vi så stærene stå op, møde vi en flok stære ved Tønder. De var blevet jaget op fra en mark af en lille rovfugl. De fløj rundt om bilen. Sikke en oplevelse.

Image2

Der står vi ved Agentoft i Tyskland. Vi er taget ud for at se stærene stå op. Vi kørte kl. 06.30 fra campingpladsen, hvor vi oplevede en utrolig flot morgen, med masser af stæresnak, samt denne smukke oplevelse.

 Image39

Her er det flok nr. 2 som steg op fra sivområdet, hvor alle stærene havde sovet hele natten.
Det burde alle prøve at opleve. Det er meget bedre end at se dem gå i seng……

clip image002

Her kom vi forbi en stor mark med masser af bramgæs. Man kunne på lang afstand høre gæssene snakke. På den mark, hvor de var, var der omkring 300 gæs.

clip image004

Her er en flok bram gæs, de står og holder øje med os. De var ikke helt trygge ved at vi vandre forbi dem.

 clip image006

Nogle af bramgæssene, var ikke trygge ved at vi gik forbi dem, så de valgte den lette vej. Stige til vejrs….

clip image008

På vej ud til det tyske dige ved Margrethe Krogen, gik en flok får. Her møde vi et enligt får, som var på vade vandring til fast land.

clip image103 3

Da pladsen er begrænset, skal bilerne pakkes omhyggeligt.

clip image103 1

Der spejdes efter store fugle.

clip image103 2

Ørnen, en gammel han, ses midt i billedet 75-80% til højre.

orn

Her er den gamle han ørn.