“Corona Camping, stedet for alle naturelskere, med mange muligheder for udendørs aktiviteter, udforskning af naturen, eller bare ren afslapning” sådan står den beskrevet, når man Googler pladsen, og med en placering, der ligger langt væk fra næsten alting, ad snørklede og smalle veje.

Det er i hvert fald ikke selve trafikken der plager området, men måske en lille snert af lyde fra Vestmotorvejen, når man begiver sig ud i det omliggende natur, omkring Campingpladsen, men absolut ikke noget der forstyrrer. 07-10-2013 09-25-32

Vi fik en rigtig venlig og imødekommende modtagelse af campingværten og fik anvist en plads under et stort kastanietræ. Vores indtryk var, at her ikke var mange strikse regler, men en afslappet holdning til pladsen og dens gæster.

Herefter blev vi så budt så hjertelig velkommen af nye og af velkendte ansigter, og af vores rigtig gode venner. 07-10-2013 09-25-56

Ved standerhejsningen, kunne Corona-værten Michael afsløre at ølsmagningen var henlagt til Bryggeriet Braunstein i Køge og at vi ville blive afhentet af en bus lørdag morgen. Det var en dejlig overraskelse, idet alle regnede med at ølsmagningen skulle foregå på Campingpladsen.

Fredag aften stillede Corona-værten Michael an med middagsmad: grillbøffer, salat og flødekartofler og når man har en mand, hvis livret er mad, er det fantastisk at få tilbudt en omgang mere, uden ekstra beregning. Dertil Braunstein-øl. 07-10-2013 09-26-12

Lørdag morgen, var Michael igang igen med morgenmad og som senere på dagen skulle rette an med helstegt pattegris, kartoffel- og diverse andre salater. Det var nok derfor han gerne ville have lokalet og omgivelserne for sig selv.

Bussen kom som planlagt, og ikke mange fattede hvordan chaufføren kunne bugsere sin store bus ned til campingpladsen ad de smalle snørklede veje, men det lykkedes og efter en god halv times køretur, landede vi ved bryggeriet Braunstein i Køge. 07-10-2013 09-26-31

Vi fik en grundig information udi ølproduktion ved rundvisningen, der omfattede en gennemgang fra humlen og malten, mellem varme beholdere, til kølerum og landede til allersidst mellem flasker på transportbånd og etiketter.

07-10-2013 09-26-40Med grundelementer som vand, malt, humle og gær, skulle det være muligt at frembringe en velsmagende øl for alle ganer. Skulle I have behov for en mere grundig vejledning, er jeg sikker på at stævnearrangør Lennart, kan komme med mange gode råd?

07-10-2013 09-26-51

Det er nok ikke så nemt endda, når man tænker på den lange vej, der er til en god kold øl: Fra malt og mæskning, urtseparation, urtkogning, gæring ikke mindst fra lagring som kan tage flere måneder, og til man endelig kan foretage den længe imødesete aftapning. Det kræver vist tålmodighed på en dejlig varm sommerdag, så er det trods alt nemmere at købe sig til en færdig læskedrik og dem er der bestemt rigtig mange gode at vælge mellem.

Efter rundvisningen, var der bestemt ingen ganer der manglede kølige drikke at slukke tørsten med, der var fri bar af de velsmagende øl samt whisky og snaps, som bryggeriet også frembringer.

Claus (Pia) viste sine evner som bartender – et af sine mange talenter – da vores flinke rundviser lige skulle stemple logbøgerne med Braunstaun-logo. 07-10-2013 09-27-00

Der blev udskænket øl i lange baner, før turen gik retur til Corona Camping og helstegt velsmagende pattegris, som en rigtig god afslutning på lørdagen.

07-10-2013 09-27-08

Søndag var campingfatter Michael igen på banen med brunch til alle, en helt igennem energisk og venlig mand, der forsøger at bygge en campingplads op, med alt hvad den behøver. Det kræver sin mand at få en nok lidt forsømt campingplads op at stå. Vi glæder os til at se, hvad han formår.

Pladsen mangler lidt omkring faciliteterne, idet der er fælles baderum og toilet for damer og herrer.

Men naturen er bare dejlig og en tur til Mosehuset, der ligger lige om hjørnet med sine skæve gulve og mange spændende ting er bestemt et besøg værd. 07-10-2013 09-27-19

Madstedet Malerklemmen,  fik vi kun kigget på udefra, men ser ud til også at være spændende og et besøg værd, det må blive en anden gang.

07-10-2013 09-27-37Tak til arrangørerne for et rigtigt godt stævne, Helle og Lennart samt Lone og Lars.

Det var så det 2. stævne i hele vores campingkarriere, men absolut ikke det sidste,

Rigtig mange tak til jer alle for hygge og dejligt samvær.

Linius og Ellen