Lægårdens Camping, Karise

Kreds Sjælland havde arrangeret et træf med et markant indhold af dansk kultur, nemlig gule ærter med hele tilbehøret – incl. snaps. At der så også fulgte et melodigrandprix med skal være arrangørerne tilgivet.

Fredag er der ankomst. Efter planen skulle vi have været samlet om aftenen til kaffe men fælles-lokalet var optaget. Der var derfor først fællessamling lørdag kl. 10 ved standerhejsningen.

Lidt over middag var det tid til at gå i gang med madlavningen, som mændene stod for. Her var det et stolt syn at se mere end 15 mand, skulder ved skulder, i et lille køkken, stå og kigge på gule ærter, som bliver opløst.

Omsider tager landsformand Kaj teten og redegør for den videre proces: I køleskabet ligger adskillige kg røget og fersk kød samt mange meter medisterpølse. Det skal bare koges. Så skal grøntsager og kartofter gøres i stand. Og så er der isen.

Vi er mange der ivrigt går i gang med at tilberede. Andre påtager sig – uopfodret – rollen som fødevarekontrollanter. Og de viger ikke pladsen fra de behagelige sæder ved baren.

Iflg. tidsplanen skal kvinderne dække bord fra kl. 17. På ægte DCK-vis var stort set hele borddækningen klaret længe inden da….

Måltidet var kongeligt! Vi, der var inde i maskinrummet, kunne se, hvilken kreativitet der blev udøvet. En 18 l gryde er ikke ret stor til at forsyne 38 personer med mad. Men så blev der lavet delmængder i små gryder.

Herefter var der is. Opskriften fortjener en plads i Appen-Dixen. Men i sin enkelthed bestod den vistnok af vaniljeis rørt op med müsli. Der er nogle normer for optøningen, som jeg ikke har helt styr på. Men lækkert var det.

Så kom grandprixen. Som jeg hørte på vandrørene, var der nogen som natten i forvejen havde stjålet fjernsynet i fællesrummet, men der var åbenbart ingen nåde – campingpladsen havde indkøbt et nyt.

Søndag var der standerstrygning. Tak til de som brugte tid og kræfter på at lave et godt stævne.

DCK 2225 Inge og Bjarne Rusbjerg

kontrol af aerter

Mændene har nu godkendt de blødgjorte ærter, og kontrollanterne har taget plads i baren, hvorfra de kan overvåge madlavningen.

IMAG0033 1

Der arbejdes på at gøre grøntsagerne klar.

unnamed

Der er nogle, som er i særdeles god tid med borddækningen…