02-11-2015 11-43-44Ankomsten til Kristianshåb Camping ud på eftermiddagen torsdag var ganske problemfri, og hurtigt var vi på plads lige op af “hønsehuset”. Vejret var rimeligt, årstiden taget i betragtning.
Fredag formiddag officiel åbning med standerhejsning og fælles hymne, herefter tog vi, på egen hånd, en lille tur over grænsen og tankede gas og andre gode sager.

Afslapning inden turen sidst på eftermiddagen gik til Aventoft for at se Sort Sol – synes måske, at betegnelsen er lidt misvisende, da solen i min verden er ganske LYS !

 

02-11-2015 11-43-55

Nå, oplevelsen er betagende, og der er vist ikke set så mange stære i området som netop i år. De valgte så, stærene altså, at lande et stykke vej fra os, synes ellers, at vinden var i det rigtige hjørne – de kunne nu godt liiige have valgt at slå ned lidt tættere på .

På vores vej tilbage foretog en uforsigtig rørhøg en fjendtlig overflyvning, men blev tilsyneladende overrasket over, at tusindvis (!) af stære lige gik på vingerne for at hilse på den.

Hjemme igen var det tid til at indtage fast føde – i vores, og mange andres tilfælde, en veltilberedt ½ kylling med tilbehør, fremstillet på bestilling af campingfatter. Meget lækkert, mørt og skønt ikke at skulle lave mad selv. Herefter havde vi ligesom set fugl nok for en dag.

Lørdag MORGEN drog vi så afsted mod vadehavet for at nærstudere vadehavsøsters. Efter en fin fortælling fra den lokale guide, var vi bare så klar til at vandre ud mod horisonten. Det er så her det begynder at blive vanskeligt – havbunden er ikke lige så fast som jeg havde forventet, så turen på de ca 300 m ud og lige så langt ind igen bidrog i den grad til den naturlige træthed. Bliver aldrig rigtig ven med tyndt mudder !

02-11-2015 11-44-08

 

Nogle få brugte også den oplagte mulighed for at snuppe sig et havbad på en absolut håndterlig vanddybde, resultatet var dog det samme som altid med vand – man bliver ret våd !

Deltagerne samlede mange østers, og at bære dem i land var en stor opgave !

 

 

02-11-2015 11-44-17

 

Disse skaldyr fik vi mulighed for at prøvesmage au naturel på det efterfølgende ophold i Trøjborg Slotsruin – også her fik vi en fin historisk gennemgang af den lokale guide, krydret med anekdoter om slægtens Rantzaus gøren og laden, samt om de gavnlige virkninger østers siges at have !

 

 

 

 

02-11-2015 11-44-26

MEN TAG IKKE FEJL – østers er udmærket i stand til at forsvare sig selv, og mødet med dette aggressive dyr kostede adskillige skader blandt deltagerne !Heldigvis slap langt de fleste deltagere fra mødet med Gigas-østersen uden væsentlige mén.

Hjemme på Kristianshåb var det tid til afslapning inden campingfatter igen havde været i gang i køkkenet, denne gang med PÆNT store wienerschnitzler og tilbehør.

Inden hovedretten havde nogle særdeles kompetente mennesker været igang med at skille dyr fra skal, samt tilberede et par lækre lune mundfulde af de hjembragte østers – tusind tak for smagsprøverne, de var bare LÆKRE !

Vi var så i den situation, at vi forlod stævnet i utide, da andre arrangementer kaldte allerede søndag morgen, så selve afslutningen af stævnet måtte vi undvære. Vi er dog overbeviste om, at alle formalia vedrørende nedtagning af stander m.v. er overholdt.

Stor tak til Pia, Keld og øvrige arrangører for et herligt stævne – vi kommer gerne tilbage til Sønderjylland igen, også på egen hånd !

PS : Hvor mange mødte vores tabte sidespejl på vej hjem ??