Det er altid spændende at se hvor mange er kommet, er vi nu sidst igen, men nej halvdelen var ankommet, Velkomsten er altid hjertelig og vi fik hurtig placeret os med fin udsigt over søen. Den første aften nyder vi som regel alene med en god flaske rødvin og går tidlig i seng så vi er klar til feriens oplevelser næste dag.
Campingpladsen ligger ned til en stor sø, her er badebro og udsprings tårn så pladsen er sikkert godt besøgt om sommeren, nu lå den i de smukkeste efterårs farver, et flot syn.
På pladsen var der frokost restaurant og den var godt besøgt, byens borgere benyttede den flittigt, jeg oplevede ikke der var optaget, men det var tæt på. Der var flere DCKer der også lige skulle prøve den. Maden til frokost i Sverige er altid varm mad, og den var god, der var rigeligt af det, og så var det billigt, meget billigt.

Olofström uge 42 2016 002
Lørdagen sov vi lidt længe, senere gik vi ud og fik en sludder med de øvrige
efterhånden som de dukkede op. Vi havde nogle nye medlemmer Dorthe og Ejvind som nabo, det var hyggelig, de gik lige ind i os alle med træsko på, hvor var det dejlig.
Ejvinds store interesse er Amerikanske veteranbiler og det er et emne der altid finder genklang blandt herrerne i DCK.

Om eftermiddagen var der standerhejsning, med efterfølgende Happy Hour.
For de som ønskede det, kunne hilse på O.P.Anderson, som jo bekendt er en Populær Svensk snaps. Vi tankede selv op i form af en lille benzinstation, der var en del der fik hilst på hr. Anderson op til flere gange, det blev en hyggelig standerhejsning, den længste jeg erindrer.
Søndag formiddag var der kondibingo, det var morsomt, belærende og så fik vi en god gåtur i den dejlige natur. Senere på dagen var der mulighed for at få målt sin walkie så den sender/modtager bedst muligt. Det blev naturligvis et tilløbsstykke.
Søndag aften var der en tre retters festmiddag på campingpladsens restaurant.
Stemninger var super, det blev en herlig aften hvor vi fik blandet os rigtig meget.

Mandag tog vi på besøg til “Laxens Hus” i Mørrum. Vi samlede os i færrest mulig biler. Huset og elven som huset ligger ved, er et slaraffenland for lystfiskere.
En guide fortalte om alt hvad der var værd at vide om emnet, der var også et lille museum. Selv den Svenske Konge kom en gang imellem for at fiske. Flere så laksen springe.
Det var en dejlig oplevelse, hjemme igen til Happy Hour, hvor snakken gik om dagen begivenheder.

De som havde lyst gik op i Konferencerummet og spiste sin mad sammen med de øvrige, jeg tror de var der alle samme.

Tirsdag var fridag, tog man ned i det lokale indkøbscenter, så kunne man møde de fleste. Om eftermiddagen var der naturligvis Happy Hour,

Onsdag gik turen til Glasriget, det var en længere tur hvor der ikke blev kørt efter GPS men af mindre veje gennem den smukke natur, der gjorde at kørerturen i sig selv var en oplevelse.
Syd Sverige har mange små glaspuster virksomheder, ofte bestående af mand og Kone.
Men “Glasriget” vi besøgte, er noget ganske særligt. Det er kunst i de højere luftlag. Svenskerne kalder det glaspusternes Picasso, og det er en velfortjent beskrivelse. De er for øvrigt danske så der var ingen sprogbarrierer, de fortalte hvordan og hvor vanskeligt det kunne være at fremstille de fremviste glasting. De havde ingen lager, alt hvad de fremstillede blev hurtigt solgt.

DSCN0262

DSCN0270

DSCN0271

DSCN0273
Nu skulle vi hjem, men flere fik den lyse ide at kører til et Oulet- center der lå få km. derfra. Vi tog med, Det var stort, lidt kedeligt og ikke spor “Oulet”. DCU som også havde en efterårstur til Sverige var kommet til sammen center, så sætningen “daw, hvad laver du her”, blev hørt igen og igen.
Vi fik travlt med at komme hjem, tænk hvis vi kom forsent til Happy Hour.
Senere var der fællesspisning i konferencen for de som havde lyst.

Torsdag var der fiskekonkurrence, det er normalt en dyr fornøjelse at få fiskekort i Sverige, men vores arrangører sørgede for vi fik friplads. Tak for det.
jeg var kampklar og havde udstyret i orden, men ak, efter en halv time og ingen fisk, droppede jeg ud. Men der var adskillige der hold ud i flere timer. Kl. 15.00 var der indvejning af dagens fangst. Der var en fisk, og en brevvægt kunne nemt klare det.
Der var præmie overrækkelse sammen med Happy Hour.

Om aftenen var der buffet i konferencen, to familier skulle lave mad sammen og medbringe den. Så blev det hele sat på bordet og der kunne tages efter lyst.
Et nyt og spændende tiltag, Der blev gået til den.

Fredagen var der kun Happy Hour på programmet, og for de som havde lyst, kunne gå til konferencen og spise sammen med de andre.
Vi var nogle stykker der benyttede formiddagen med et besøg på Volvo Museet.
Det var meget spændende, en Volvo 740 med 2 døre og cabriolet, ja, sådan nogle fandtes engang. Der var meget andet, men det må blive en anden gang.

Lørdag formiddag kunne vi synge flaget ned efter nogle dejlige dage og takke arrangørerne for et dejligt stævne.
Hvor bliver det spændende hvad de finder på til næste år.

239 Dorthe og Leif