Vi tager snart hul på et nyt år, 2019.

For DCKs medlemmer betyder et nyt år forhåbentlig også et nyt år med spændende stævner, med sjove oplevelser, nye ting som åbner øje og sind, naturoplevelser der får os til at måbe, menneskabte bygninger, maskiner og kunstværker som slår os med forundring. Men ikke mindst hyggeligt samvær med andre medlemmer.

Vi vil her fra Kreds Sjællands bestyrelse præsentere jer for de stævner, der allerede er planlagt i 2019.

Listen er langt fra komplet. Forhåbentlig bliver vi bombarderet med gode forslag til stævner fra kredsens medlemmer.

Hvis man ikke har erfaring. med at arrangere et stævne, så er der altid hjælp at hente. Også til det som mange synes er meget besværligt, nemlig at udarbejde et budget for sådan et stævne.

Kredsbestyrelsen er klar over, at det at arrangere og understøtte stævner er det vigtigste arbejde vi skal udføre.

Lige nu er følgende stævner i 2019 planlagt:
30. december 2018 til 1. januar 2019: Nytårsstævne på Skamstrup
Selv om nytårsstævnet hører under 2018, så skal den lige med, da alle jo, friske og veloplagte, afslutter den på den første dag i 2019.

8. februar til 17. februar: Vinterferie uge 7 på Skamstrup
Oplagt mulighed for de, der ikke har prøvet vintercamping før. På en biltur vil man opdage, hvor mange spændende steder der er i nærheden af Skamstrup Camping. Vestsjællands Bilmuseum og Dragsholm slot indgår også. Og så er der sågar stegt flæsk med persillesauce.

22.-24. marts: Hobbystævne samt arbejdsweekend.
I 2019 har holdet bag Hobby stævnerne endnu en gang arrangeret 3 af de traditionsrige Hobby stævner. Weekender hvor man kan sidde i godt selskab med DCK-venner og arbejde med sine forskellige håndarbejder, og hvor man kan lære fra sig og lære en masse. På det her Hobbystævne, får man også en mulighed for at være med til at gøre vores dejlige Skamstrup Camping til et endnu bedre sted. Der bliver nemlig arbejdsweekend for de, der har lyst til at give en hånd med for pladsen.
Og så kan man lade vognen stå gratis frem til generalforsamlingen næste weekend.

29. marts til 31. marts: Generalforsamlingstævne på Skamstrup. Kredsens ordinære generalforsamling finder sted lørdag den 30. marts. Mød op og gør brug din demokratiske ret til at påvirke kredsen fremover. Hvis man har tid og lyst, så er der også stævne, så vi har tid til at mødes over noget godt at spise og drikke. Der bliver selvfølgelig også mulighed for en svingom.

14. april til 21.april: Påsketur til solskinsøen Bornholm.
Her kan man nyde foråret på altid skønne Bornholm. Og navnet ”solskinsøen” har den på grund af de mange solskinstimer. Og skulle det blive regnvejr, så kan man jo altid trøste sig med ”Sol over Gudhjem”.

10. maj til 12. maj: Hobbystævne med loppemarked på Skamstrup.
Her kan du komme af med ting, som du ikke bruger mere. Til gengæld kan du også finde ting, som du ikke vidste, at du ikke kan undvære.
Og man kan lade sin vogn stå gratis til næste weekends landsstævne.

16. maj til 19. maj: Landsstævne på Skamstrup: DCK’s ordinære landsgeneralforsamling finder sted fredag den 17. maj (store bededag). Igen er der her muligheden for at gøre sin indflydelse gældende. For de, der deltager i stævnet, vil der ud over generalforsamlingen også være hyggeligt samvær, med mad, drikke og musik.

8. juli til 21. juli: Sommer i Transsylvanien.
En tur hvor man skal opleve fantastisk natur og rumænsk gæstfrihed og lære en masse om fortid, nutid og fremtid for dette mishandlede folk. God mad, vine og øl hører også med. Vi skal bo i Gilau tæt på Cluj-Napoca, samt Bran tæt på Brasov. Bran huser i øvrigt det der kaldes Draculas slot. Men turisterne har vist fået jaget alt hvad der hedder vampyrer og varulve væk. Men der er godt nok fuldmåne med måneformørkelse den 16. juli. Så hvem ved?

21. august til 29. august: Ærø.
Endnu en af Danmarks mange dejlige øer. Man bor i Ærøskøbing, men kommer hele øen rundt på ture. Blandt andet Marstal Søfartsmuseum. Intet dansk bynavn smager vel mere af saltvand end Marstal med sine store maritime traditioner. Og, som på alle stævner, bliver der lidt at spise og drikke, samt tid til tant og fjas.

1.november til 3. november: Manøvrestævne i Tisvildeleje.
Endnu en gang afholdes dette traditionsrige stævne. Et af kredsens kronjuveler. Her kan man under kyndig vejledning, blive bedre til at bakke og foretage andre manøvrer med campingvognen spændt på bilen. Eller man kan nøjes med at nyde det fantastiske privilegium som det er, at få lov til at campere på den store parkeringsplads i Tisvildeleje med udsigt til Kattegat på den ene side og plantagen på den anden.

8. november til 10. november: Årets sidste hobbystævne.
Her har man jo en rigtig god chance for at få lavet sin julepynt, og måske nogle helt personlige julegaver?
Som sagt håber vi, at medlemmerne sørger for, at der kommer mange flere stævner end de her nævnte. Vi skal nok sørge for at I får den hjælp I skal have.

Husk også at holde øje med stævner fra kreds Jylland/Fyn. Alle stævner i DCK er for alle medlemmer, uanset hvor i landet man bor.
Vi ønsker jer et godt campingår i 2019

På vegne af bestyrelsen for Kreds Sjælland

Martin Serup
Formand