Information om Absorptionskøleskab Køleskabe monteret i campingvogne i Europa er normalt af klimaklasse SN (sub normal) det betyder at i udetemperaturen fra 10-32 grader bør temperaturen inde i køleskabet være 7 grader og i fryserummet -12 grader og ikke som dybfryseren i en bolig som er -18 grader.

I varmere klima i sommerperioden kan det forekomme at temperaturen overskrider 32 grader, hvis den overstiger dette, vil det uundgåeligt påvirke temperaturen som vil stige inde i skabet. Absorptionskøleskabe fungerer sådan at de har brug for en varmekilde for at drive kølemidlet rundt i køleelementet, det giver mulighed for at bruge flere varmekilder f.eks. Gas, 240v og 12v. ulemperne ved dette er at ventilationen skal afgive både denne varme og den varme som den optager inde i skabet for at lave kulde.

For at dit køleskab kan arbejde så effektivt som muligt i varme klimaer, kan du gøre følgende:
1. prøv at parkere campingvognen steder hvor den får mest skygge i løbet af dagen. Dette gør at solen holdes væk fra ventilationen hvilket hjælper med at reducere omgivelsestemperaturen i området.
2. fjern ventilationsgitrene. ved at fjerne ventilationsgitrene øger du ventilationen i køleskabet hvilket vil hjælpe med varmeafledningen.
3. hvis du regelmæssigt rejser til varmt klima, kan et ventilationssæt installeres på bagsiden af køleskabet. Dette er en ventilator, det hjælper med at øge luftstrømmen til køleskabet hvilke forbedre varmeafledningen, dog skal den altid monteres så den blæser hvor elementet skal afkøles, aldrig hvor det skal opvarmes.

RM-køleskabets klimaklasse påvirkes også af lave omgivelsestemperature. Når omgivelsestemperaturen falder til under 10 grader, vil køleskabet have svært ved at producere tilstrækkelig varme til at arbejde effektivt. For at sikre at køleskabet arbejder mest effektivt kan en vinterafdækning bruges til at begrænse luftluftstrømmen. Ved nogle lejligheder kan det være nødvendigt at anvende den nedre vinterafdækning selvom temperaturen er varmere, hvis det er en kold vind der rammer den nederste ventilation. På samme måde kan det være nødvendigt at fjerne vinterafdækningen på en kold dag hvor solen er varm på køretøjet side.

Ved 230V yder skabet 100%, ved 200V er der et effekttab på 25%. Ved 12V yder skabet 100%, ved 10V er der et effekttab på 30%.