Det var igen et år 2022 hvor DCK’ere som så ofte før var på bl.a. vinterferie i Sverige. Vi var både nuværende og ligeledes tidligere medlemmer af klubben DCK, som havde fundet sammen om en tur, der var for både skientusiaster – gælder både alpint og langrend, og ligeledes for nogle som ville udforske dette dejlige og storslåede område både til fods og lidt i bil.

   Man er ikke afhængig af at have egne ski, da mulighederne for leje af udstyr er ganske mangfoldige, dette gælder også priserne. Hele det store skiområde er lidt ”styret” af Skistar, men ikke et ondt ord desangående

   Der blev sædvanen tro etableret en ”bar i sneen”, hvor der var ”møde” hver dag kl. ca. 16:30, hvor man hver især medbragte det man ønskede at indtage, hvilket havde den store fordel, at man fik lige det man ønskede. Der var naturligvis en dag med Gløgg og Æbleskiver, som nogle havde medbragt, ligeledes var der et par der havde ”forkøbt sig” på Glühewein, som vi naturligvis også forsøgte at hjælp dem af med – vi er jo DCK’ere. Der var også en dag hvor vi alle havde pølser der skulle grilles, hvilket blev klaret flot på gasgrill og engangsgrill, dette var naturligvis en succes også for de unge mennesker som var med.

   Det var op til hver enkelt at søge udfordringer som passede sig, hvilket betød mange gåture i området og besøg i de forretninger, som der efterhånden er blevet en del af, det gælder naturligvis ikke mindst butikker med diverse skiudstyr. Der er i Sverige en del charmerende vejkirker, hvoraf de to af dem ligger i nærheden af campingpladsen, hvor der blev aflagt besøg og i den forbindelse tændt lys for nogle klubbens medlemmer, som ikke er blandt os mere. Vi var nogle der kørte en tur til

Sällenfjeldstorget, hvor der blev aflagt besøg i en hyggelig cafe, hvor der bl.a. blev serveret kakao med flødeskum og en vaffel med flødeskum og syltetøj, et ganske hyggeligt besøg.

   Alting får jo en ende hvilket også gælder en vinterferie i Sverige. Vi skulle hjem på forskellige tidspunkter hvilket betød, at vi skulle med færgen lørdag aften og helt som måske forventet, blev den aflyst grundet det voldsomme stormvejr som ”Malik” forårsagede. Vi bookede derfor om til søndag formiddag kl. 10:00, hvor vi kom med efter en overnatning på rastepladsen Lilla Edet, da vi alligevel kørte i løbet af lørdagen, for vi var trods alt ca. 500 km. nord for Gøteborg.

    Disse besværligheder til trods var det en fin tur der tåler gentagelse, og vi er nu vel hjemme.

Med venlig campinghilsen

DCK 699 Mille, Janne Kroman og Tonni Hansen