Trækkrogen

Batterier i campingvognen?

Af Simon B Christoffersen, Energig, Mail: sbc@energig.dk , Tel: 70 500 999

I sidste måned skrev jeg om vindmøller på campingvognen. I denne måned skal vi have strømmen fra Vindmøllen (eller sol/el-net/generator) gemt på et batteri i campingvognen.
Gennemgangen bliver taget fra en lidt anden vinkel end man normalt ser, da der er så meget mere en pris og kapacitet i batterier

læs mere

Vindmølle på campingvognen ?

Af Simon B Christoffersen, Energig, Mail: sbc@energig.dk , Tel: 70 500 999 Når man holder af at campere hele året og måske også lidt udenfor campingpladserne, så kender man udfordringen med at have strøm nok til alt det man gerne vil have. For...

læs mere

Nissan Navara Tekna 2017 af Kaj Rasmussen

Kort om Nissan Navara dobbeltcap 2017 modelvariant Tekna.

Teknik
Motorstørelse 4 cylindre, 2.3 l. 190 HK ved 3750 omdr. / min. 2 turboladere. Drejningsmoment 450 NM ved 1.500 omdr. / min.
Længde 5,33 m. Overhæng bag 1,25 cm. Egenvægt ca. 2.200 kg. Totalvægt 3.035 kg. Maks trailervægt 3.500 kg.

læs mere

Defekte solceller

Til almindelig orientering.

Jeg har tidligere skrevet om de solceller, som jeg fik monteret på min vogn, da den var ny. Jeg konstaterede desværre i foråret, at solcellerne ikke leverede strøm i det sædvanlige omfang, og i løbet af de følgende 2 måneder døde de begge helt.

læs mere

Vintercamping

Dansk Caravan Klub – for folk på farten hele året! – eller hvad? På trods af vort fine slogan, er det ikke alle vore medlemmer, der bruger vognen hele året, og det er bestemt heller ikke et krav, men vintercamping generelt er inde i en positiv udvikling og flere bruger vognen hele året.

læs mere

Hvordan er den danske elcykel lovgivning?

Camping er friluftsliv, aktivt og inspirerende friluftsliv. I takt med, at mulighederne for at få plads til cyklerne i camperen eller på campingvognen er vokset, er det næsten blevet et must at medbringe cykler på campingturen. Cyklen er dejlig at have med, dels fordi den kan være praktisk i forhold til nærtransport til – eller fra supermarked eller købmand, men også i høj grad, fordi cyklen udvider campistens aktionsradius ferie feriedestinationen, og fordi naturoplevelsen fra en cykel er meget intens.

læs mere

Regler for vinterdæk

I forbindelse med åbent hus ved Slagelse Camping og Outdoor center, skulle jeg den 22. Januar hente min campingvogn på pladsen i Skamstrup, idet Alex, Marianne, Lisbeth og jeg skulle bo ved forhandleren weekenden over.

læs mere