EFTERÅRSFERIE MED FISKEMARKED I HAMBORG. (Appetitvækker)

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 16-10-21 - 23-10-21
00:00

Kategori


Lørdag den 16. oktober til lørdag den 23. oktober 2021

Siden 1703 har der hver søndag morgen mellem klokken 5.00 og 9.30 været afholdt fiskemarked i Altona. Kun Corona pandemien har været i stand til at stoppe markedet i en periode. Fra 1640 til 1867 var Altona faktisk en dansk by. I 1937 blev Altona en del af Hamborg.
Det er svært i dag at forstå, at Altona engang var en selvstændig by, da den ligger midt i Hamborg.
Fiskemarkedet er en af Hamborgs mest elskede attraktioner både for byens egne indbyggere og for turister fra hele verden.

Foto: Johannes Leistner ©johannesleistner.de

Oplev en skøn blanding af folk, som enten har tilbragt hele natten i Sankt Pauli eller familier og turister, som er stået meget meget tidligt op for at tage del i festen og gøre en god handel.
Oplev sprudlende auktioner af fisk, frugter og oste. Køb alt muligt andet spændende i de utallige boder og tag ind i den smukke fiskeauktionshal, hvor der er udskænkning af øl, kaffe, pølser og meget andet godt, imens der danses til levende musik.
Vi sørger for en bus fra campingpladsen tidligt om morgenen (nogle vil kalde det sidst på natten) og hjem igen ved middagstid om søndagen.
Selv B mennesker med et meget stort B vil ikke fortryde denne tidlige opvågning. Man får en helt unik oplevelse.
Tysklands næststørste by ved Elben har masser at byde på, og der er rigeligt af oplevelser for enhver smag i denne by og dens omegn.
Vi har ikke lavet et detaljeret program endnu. Men vi vil arrangere en tur til ”Miniatur Wunderland”, verdens største modeljernbane. Det er bare stedet for alle børn mellem 5 og 99 år. Og fortvivl ikke, selv om du har været der før. Der bliver hele tiden tilføjet og ændret noget. Hamborg er også byen med mere vand end Amsterdam og Venedig tilsammen. Så vi vil også sørge for en havnerundfart, hvor man både ser den tidligere erhvervshavn, som nu er en meget vellykket ny bydel kaldet Speicherstadt (pakhusbyen) med de gamle pakhuse i renoveret stand, med nye spændende forretninger med bl.a. orientalske tæpper og krydderier, såvel som en af Europas største og mest moderne containerhavne.
Vi vil forsyne jer med gode tips til egne oplevelser i byen. Vi vil også lave udflugter, hvor vi anvender offentlig transport eller egne biler, hvor de, der vil med, bare møder op, imens de der vil opleve noget andet eller bare slappe af, gør det.

239 Dorthe og Leif Hansson
2115 Mette Mølgaard og Martin Serup