Efterårstur til Berlin

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 12-10-19 - 19-10-19
00:00

Lokation
Campingplads Kladow Berlin

Kategori


Berlin 30 år efter muren

I 2019 fejrer Berlin 30 året for murens fald og dermed genforeningen af byen.
Derfor arrangeres der et stævne i uge 42 fra lørdag den 12. oktober til lørdag den 19. oktober.

Stævnet bliver afviklet på:
Campingplads Berlin Kladow.
Krampnitzerweg 111-117
14089 Berlin.

På grund af et andet større stævne på pladsen, er det ikke muligt for stævnets deltagere at ankomme på pladsen før fredag den 11. oktober, altså dagen før.
Til gengæld kan man blive der efter stævnet, hvis man vil opleve mere af Berlin. Prisen før og efter vil være 16,50 euro for en enhed med én person og 8,50 euro for hver ekstra voksen inklusive el og varmt vand.
Børn under 6 år er gratsi og børn fra 6-16 år koster 4,30 Euro pr. nat.
En hund koster 2 euro pr. nat, og afregnes direkte med campingpladsen.
Ønsker man at komme til Berlin tidligere end den 11. oktober, så kan vi anbefale Camping Berlin Gatow lige i nærheden (4,2 km.).

Der bliver meget lidt obligatorisk program på stævnet. Men vi vil hver dag have et tilbud på en udflugt, som man kan deltage i eller lade være.
Dog er udflugten til Stasifængslet i Hohenschönenhausen med i prisen, da vi har været nødt til at reservere en gruppeføring. Man skal imidlertid selv sørge for transporten dertil, hvad enten man kører selv eller vælger at deltage i en fælles transport med offentlige transportmidler.
Hvis man har børn med, så kan man bede børnene og mindst en af de medfølgende voksne fri for dette besøg. Vi arrangerer så et mere børnevenligt alternativ. Her skal man dog forvente, at der kan blive tale om en supplerende betaling, da entreen kan være dyrere end det opkrævede. Dog højest 10 € pr. person.
Hvis man ønsker at bruge den alternative mulighed for barn/børn, så send en e-mail til mettemartin109@gmail.com, når I er tilmeldt.

Man kan købe en 7 dages billet til al offentlig transport i Berlin for 30 Euro, men man kan selvfølgelig også købe både dagbilletter og billetter til enkeltture.
Deltagerne vil få en mail med et link til alle billettyperne.

Indtil videre ser tilbuddene således ud, med forbehold for ændringer.

Lørdag den 12. oktober:

Kl. 17.00 standerhejsning
Kl. 19.00 Middag med Schnitzel efterfulgt af is på pladsens restaurant.

Søndag den 13. oktober:

Kl. 10.00: Afgang til Bernauer Straße, hvor der er et gratis museum og mindesmærke om Muren. Der er bevaret et stykke af Muren, som den så ud.
Meget tæt på mindesmærket ligger Mauerpark (Murparken). Parken var ingenmandsland, mens muren var der. Nu er det et meget populært rekreativt område. Og hver søndag er der et stort loppemarked. Populært sagt ligner det en mellemting mellem Hjallerup Marked og Christiania.
Hver søndag er der også udendørs Karaoke i parken.
Hvis man har mere energi, kan man passende slutte af med en spadseretur i det østberlinske hippe Prentzlauer Berg, som parken støder op til.

Mandag den 14. oktober:

De, der har lyst, kan komme med på en tre timers vandretur i Berlin med hovedvægten på Berlin under Den Kolde Krig. Den danske guide er Annette Bruun.
Annette, som har boet i Berlin siden 1977, har taget den specielle Berlinerguide-uddannelse. Så vi regner med at være i gode hænder.
Vi mødes med Annette klokken 11.00 i byen. Hvis vi bliver flere end 30 deltagere, så bliver der også et hold klokken 14.00, når det første hold er færdig.
Turen bliver kun gennemført med minimum 16 deltagere. Der kan maksimalt deltage 60.
Prisen er afhængig af antal af deltagere, men bliver maksimalt på 10 € pr. person.
Man tilmelder sig bindende ved tilmeldingen til stævnet, hvis man vil med. Men betalingen opkræves først kontant i Berlin. Betalingen bliver i euro.
Annette har lovet at tage hensyn til dem, der måske ikke er så godt gående både i forhold til tempo og antal af pauser.

Tirsdag den 15. oktober:

Kl. 10.00: Udflugt til flugtmuseet ved Checkpoint Charlie.
Entre. 14,50 €. Hvis vi bliver 25 eller mere er prisen 9,50 €.

Onsdag den 16. oktober:

Kl. 10.00: Udflugt til ”Museum in der Kulturbrauerei (Kulturbryggeri)” til udstillingen ”Alltag in der DDR (hverdag i DDR) ”
Stedet er et nedlagt bryggeri, som nu er indrettet med museum, butikker, spillesteder, restauranter m.m.
Udstillingen er gratis.
Det ligger tæt på Eberswalder U-bane station. Et godt sted for elskere af currywurst (karry-pølse). Der finder man nemlig Konopke’s Imbiss. Et legendarisk sted for currywurst. Den blev grundlagt i 1930 og har dermed overlevet de sidste år af Weimar republikken, Nazi-tiden med 2. verdenskrig samt hele DDRs levetid. Så der kan man i sandhed spise en pølse og føle Berlins nyere historie. Selv om den er meget berømt for sine currywurst, så har de også andre pølser.

Kl. 19.00: Happy Hour

Torsdag den 17. oktober:

Hvis der er stemning for det, så tager vi en sejltur om formiddagen.
Det siges at Berlin har mere vand end Amsterdam og Venedig tilsammen. Mulighederne for sejlture på floden Spree, kanalerne og søerne er derfor mange.
Kl. 15.00: Vi mødes ved Oberbaumbrücke. Broen forbinder de to bydele Friedrichshain (tidligere Øst Berlin) og Kreuzberg (tidligere Vestberlin).
I det delte Berlin fungerede broen som grænseovergang for fodgængere.
Vi tager en tur langs East Side Gallery, som går langs Mühlenstraße (Møllegade).
Der er tale om en 1,3 kilometer lang bevaret del af den oprindelige mur.
Efter murens fald blev den dekoreret af kunstnere fra hele verden.
Så ud over at være den længste bevarede del af Muren, så er det, så vidt vides, også verdens største udendørs kunstudstilling. Og det er vel at mærke helt gratis at opleve dette meget specielle kunstværk.
Galleriet slutter tæt på Ostbahnhof (Østbanegården).
Derfra er der ikke langt til restaurant Volkskammer, hvor vi har mulighed for at spise i omgivelser, der minder om en Mitropa restaurant i det gamle DDR. Næsten alle restauranter i DDR tilhørte VEB Mitropa. VEB stod for Volkseigener betrieb (folkeejet virksomhed) og var benævnelsen for alle statsejede virksomheder. Spisekortet ligner også den tids. Men forhåbentlig med den forskel at man kan forvente, at de rent faktisk har alt det, som står på spisekortet. Efter standerhejsningen lørdag vil vi forhøre os om, hvem der har lyst til at spise der, således at vi kan bestille bord.

Fredag den 18. oktober:

Kl. 11.30; Besøg i Stasifængslet i Hohenschönhausen.
Skal man med offentlig transport, så skal man afsted kl. 09.15.
Kører man i egen bil skal man nok køre kl. 10.00, for at være sikker på at komme igennem de 34 kilometer, samt finde et sted at parkere.
Stasianlægget var markeret som en hvid plet på kortet over Berlin i DDR.
Ingen kendte faktisk til det, bortset fra de ansatte i Stasi. Det sikrede man sig ved at bygge boliger rundt omkring anlægget, som var forbeholdt de mennesker, der arbejdede der.
Ud over fængsel var der aflytningscentral. Her blev der både spioneret mod vest og mod DDR’s egne indbyggere.
Hvis man har set den fremragende tyske film ”De andres liv”, så er den faktisk optaget her, og handler da også om en af de folk, som var sat til at aflytte folk, der var mistænkte for at være ”fjender af folket”.
Vores rundtur drejer sig mest om fængslet. Vi kommer til at se celler, forhørslokaler, isoleringsceller og andet. Vi kommer til at høre om de avancerede torturmetoder, som blev anvendt. Sjældent fysisk tortur, men Stasi var mestre i uhyggelig effektiv og grusom psykisk tortur.
Mange af guiderne er tidligere indsatte. Men det er langt fra sikkert, at det bliver en tidligere fange, som guider os. Ikke mindst da vi forsøger at få en dansktalende guide. Hvis det ikke lykkes, så bliver det på engelsk.
Rundturen varer ca. 90 minutter.

Lørdag den 19. oktober:

Kl. 10.00: Standernedhaling. Farvel og tak for denne gang.

Prisen på stævnet er kr. 2120 pr. enhed med to personer.
For en enhed med en person er prisen kr. 1372,-.
Prisen for en ekstra voksen er kr. 747,-.
Børn under 6 år koster kr. 100,-
Børn fra 6 til 16 år koster kr. 473,-.

Prisen dækker 7 nætter på Camping Berlin Kladow inklusive el og varmt vand.
En festmiddag med to retter (drikkevarer for egen regning)
Entre til Stasifængslet i Hohenschönhausen.

Minimumsantal: 15 enheder
Maksimum: 30 enheder.
Ved flere tilmeldinger oprettes venteliste.

Tilmeldingen er bindende, og indbetalt stævnegebyr kan ikke tilbagebetales. Vi anbefaler, at man sikrer sig i tilfælde af sygdom gennem en rejseforsikring.

Sidste tilmeldingsfrist er søndag den 29. september 2019.

Tilmeldingen til dette stævne er anderledes. Til dette stævne tester vi et nyt tilmeldingssystem.
Her skal man betale med sit dankort med det samme når man tilmelder sig. På din bank nota vil stå Place2book så det skal du ikke blive forskreget over.

Spørgsmål til stævneledelsen kan rettes til:
e-mail: mettemartin109@gmail.com
Telefon: 23 61 17 78

2115 Mette Mølgaard og Martin Serup

Klik her for at se deltagerlisten (Kræver login)