Kristi Himmelfarts tur til Assens

38

Turen til Assens tog lidt længere tid end vi havde planlagt, dels på grund af vejarbejde, kø og fordi GPS’en ledte os ind i et nybygger kvarter med store fine huse og bump.

Vi ankom 20.40 og fik en fin velkomst af alle, og så stod den på aftensmad.

Torsdag vågnede vi til det flotteste solskin og vindstille, i havnen var der helt blankt vand.

Kl. 09.30 var der standerhejsning og derefter gik vi over til pistolskydning og gummistøvle kastning, der var et par enkelte der måtte hive lidt op i kjolerne. 

Nogen kastede længere end andre og en enkelte, her ikke nævnt noget navn, fik sendt støvlen bagud og endte med et kast på -6 m, det kostede ham en øl til den kvinde der samlede støvlen op på den anden side af hækken.

Efter formiddagens anstrengelser blev frokosten nydt i solskin ved langbordet, og da denne var overstået gik vi over til fugleskydning nogle skød også med bue og pusterør.

Alle var enige om at der var noget galt med riflen, men efter 171 skud var kampen afgjort. Vingerne og hjertet gik til Sjælland, halen til Jylland og hovedet til Fyn.

Aftensmaden blev indtaget ved langbordet, temperaturen var med os det var dejligt lunt.

Vi havde en rigtig hyggelig aften som først sluttede ved 23 tiden. I løbet af aften var der delt præmier ud til de 3 bedste børn, de 3 bedste kvinder i pistolskydning og gummistøvlekastning, ligesom der var præmier til dem der havde skudt vingerne, halen, hovedet og hjertet ned og her var begge køn repræsenteret. 

Fuglekongen blev Carsten Andersen.

Fredag formiddag gik med en tur til Turø Huse og Assens by. Af kendte Assens boer kan nævnes søhelten Peter Willemoes. Er man til museumsbesøg kan anbefales Willemosesgården,  Ernst  samlingen og Mands samlingen. Turø Huse har den mest pragtfulde natur og her skulle vi lige have husket madpakken, det ville have været prikken over i’et.

Kl. 14.00 var der afgang til Strøjersamlingen, som lå  11 km. fra campingpladsen.

Da vi kom derud sad Jørgen Strøjer Hansen og tog imod os, han var en levende fortæller.

Det var en unik bil oplevelse. Samlingen var delt op i spændende emner: Le Mans racere og legender, American Swing Time, Bella Italia med Ferrari, Lamborghini og Maserati , royale biler, Rolls-Royce samlingen og alle drengs helt: James Bond og hans biler, Chris Nissens bil og adskillige ”gangster” biler.

Dronning Margrethes første bil indgår i samlingen ligesom flere af kong Frederiks gør, og ved store festligheder i kongehuset udlånes bilerne stadig.

Selve huset er lavet i 10 gr.’s hældning af murerlærlingene som var gratis stillet til rådighed af Teknisk Skole, MEN da byggeriet var færdigt valgte ejeren at sende en opmåler ud for at vurdere hvad det ville have kostet at bygge bygningerne.

Efter denne beregning fik samtlige lærlinge udbetalt svendeløn.

Denne enestående handling er ikke den eneste der findes på stedet, for det er sådan at ALLE entre indtægter går ubeskåret til Kræftens bekæmpelse.

Fredag aften var der hyggeligt langbord, og her var der nogen der festede til l langt ud på de lyse nætter.

Lørdag formiddag gik turen til marked i hovedgaden, her var stillede boder op i massevis, det var med andre ord et rigtigt gedemarked, men ingen rigtige geder. Der var derimod masse af musik og en der lavede rygeost.

Kl. 16.00 skulle der være Happy Hour, MEN det havde formanden lige glemt, og var ikke på pladsen, så da alle stod parat måtte næstformanden træde i karakter og sørge for det fornødne, hvilket han absolut klarede til UG.

Efter et glas eller 2 sprang Carsten UD i sommerkjole, han skulle nok lige have husket ladyshaveren.

Lørdagen aften kunne vi igen nyde at sidde til langbord i solskin og aften sluttede med store bokseaften, og Kessler vandt heldigvis, så alle gik glæde i seng.

Søndag morgen stod den på hornorkester og en masse mænd i sorte jakker, det var Assens Borgerlige Skyttelaug af 17.47, der kom marcherne, da de skulle ned og have fugleskydning.

Deres fugleskydning forgår noget anderledes end den vi havde torsdag. De skulle skyde efter æg der dels hang under fuglen, og dels sad på fuglen, men så havde de havde også støtte til riflen, det måtte vi andre jo ikke.

Kl. 10 var der standerstrygning og afgang fra Assens.

Vi takker kreds Fyn for et rigtig godt stævne.

DCK 1172

Jan & Karin 

1 Standerhejsning

3 Formanden knokler

4 Stovlekast

9 Fuglen

10 S taet p

11 Der skydes

12 Der kigges

13 og kigges

14 Bueskydning

17 Guld solv og bronze

22

23

32 c

32 d

32 e

32 f

32 g

32 h

32 m

32 n

41

42

44