Vores oplevelse med lang efterårstur 2012

DCK 0907 Hanne og Peder Larsen og DCK 3888 Rita og Per Jensen havde i fællesskab fornøjelsen af at planlægge og stå for afholdelsen af den lang efterårstur i uge 42 2012 og vi syntes selv at det forløb godt. Harry og Jytte har tidligere skrevet en artikel om turen hvilket vi er meget taknemlige for og derfor vil jeg ikke komme ind på en masse om selve turen og pladsen og derfor fortælle lidt om besøget på Kosta Boda som vi selv mener, var en stor oplevelse.

img1A Besøget foregik tirsdag i uge 42 og vi kørte i egne biler fra pladsen kl. 12.15 da rundvisningen startede kl. 14.00. Vel ankommet til Kosta og alle var kommet indenfor var vores guide klar til at fortælle om Kosta Boda som er Sveriges ældste glaspusteri som har eksisteret siden 1742. Hun fortalte livligt lidt om historien bag fabrikken og om de metoder som man anvendte og de fleste af de metoder som de anvender i dag er de samme som der blev brugt i gamle dage og det er virkelig fascinerende at se hvad de kan de kan få ud af en klump rødglødende glas. Vi så at der blev formet vaser og hvordan de producerede glas, hvilket foregik i hold på seks mand hvor alle kunne udføre alle opgaver i gruppen og hvor det forskellige arbejde gik på skift.

Produktionen af drikkeglas var meget interessant at se også og hver gruppe kunne producere cirka 700 glas om dagen. Inde på fabrikken kunne vi gå rundt og følge med i deres arbejde hvilket ikke var helt ufarligt når de kom gående med glødende glas på det rør som de også kunne blæse igennem så vi skulle være opmærksomme hele tiden, efter fortællingen og rundvisningen var der mulighed for at shoppe i det store fabriksudsalg og der var mange flotte ting og priser som alle havde mulighed for at deltage i det dyreste som jeg så var omkring 70000 s.kr. Rita og jeg havde været på besøg der en gang før og jeg kunne godt gå og kigge i produktionen meget længere for det er en oplevelse som varmt kan anbefales. Det er i øvrigt rigtig mange glaspusterier i området og det er sikkert lige så interessant på dem også så hvis i er i Glasriget så gør jer selv den tjeneste at kigge nærmere på nogle af disse.

img1E img1C

Om torsdagen skulle vi så på besøg på Kabe fabrikken i Tenhult og der skulle vi tidligt op da bussen kørte fra campingpladsen kl.7.30. Vi havde en rigtig god tur til Tenhult og på fabrikken var den røde løber lagt ud og det stod 4 personer til at tage imod os så det var næsten helt royalt. Det var første besøg for mange af os og vi var så heldige at se både campingvogns produktionen og produktionen af autocampere og det var en stor oplevelse. Efter rundvisningerne blev vi kørt i bussen til Riddersberg hvor Kabe var vært ved middag hvor vi blandt andet fik sild og gullaschsuppe med en øl til. Efter en lang dag hvor vi var tilbage på pladsen ca. kl. 16 var en gang at drikke til alle. 

På vegne af stævne arrangørerne vil vi gerne sige tak for opbakningen