Efter nogle spændende dage med oplevelser i Viborg og omegn, nåede vi frem til Camping Vesterhav i/ved Harboøre, stedet som skulle danne udgangspunkt for Landsklubbens korte efterårstur.

DCK’ere vil jo ud i naturen, dette selvom det måske er og var i en lidt blæsende periode, men vi var naturligvis klar til oplevelserne, som startede allerede torsdag formiddag, med besøg på redningsstation Flyvholm. Her fortalte en herre ved navn Martin om det barske liv blandt stedets beboere og ikke mindst blandt fiskere og folk på redningsstationen, hvor Martin levende beskrev ”alt” omkring redningsbåden Flyvholms gøren og laden frem til 1960.

Torsdag eftermiddag var der standerhejsning, hvorefter den ene halvdel af lejerchefparret – nemlig Kirsten – under indtagelse af et glas vin, meget levende berettede om arkitekten ”Skildpaddespionen”, som var involveret i camoufleringen af fæstningsværkerne. Via modstandsbevægelsen videregav Skildpaddespionen oplysninger til de allierede, så de havde et klart billede af Thyborønfæstningen.

Fredag var der fri til egne oplevelser, hvor vi med flere blandt andet var en tur i Nr. Vorupør, efter vi havde besøgt Vestervig Kirke, som er Nordens største landsbykirke, efterfølgende besøgte vi fiskerlejet Stenbjerg Landingsplads, og efter turen til Nr. Vorupør tog vi til Stenbjerg Kro for at smage på ”lidt” fisk. Vi forsøgte efterfølgende at besøge Lodbjerg Fyr, men dette var under restaurering, så vi forlod ret hurtigt stedet, da vi jo også skulle være hjemme – og var naturligvis hjemme til dagens Happy Hour.
Lørdag gik turen til Thyborøn, hvor Sea War museet var udflugtens hovedmål, hvor blandt andet en ung historiker – gennem ca. 1 god time – viste og levende beskrev tiden omkring første verdenskrig og ligeledes naturligvis fortalte om museets mange genstande fra den tid.

For mange blev besøget i Thyborøn afsluttet med indtagelse af forskellige fiskeretter på/i Fiskehallen, inden turen gik tilbage til campingpladsen, så der efter behov kunne hviles ud inden aftenens yderst velsmagende festmenu og ikke mindst hyggelige samvær.

Søndag formiddag sluttede træffet planmæssigt med standerstrygning og stort farvel. Lejerchefen Kirstens slutbemærkning var, at vi var yderst velkomne en anden gang, da de stort set ikke havde hørt os.

Med tak til alle for nogle gode dage, samt en venlig campinghilsen.
DCK 699 Janne Kroman og Tonni Hansen