Med baggrund i Covid 19’s ”almindelige” tilstedeværelse, blev der valgt at tilbringe ”ferien” i Danmark.

Der var som udgangspunkt planlagt en tur langs Vestkysten i de nævnte 2 uger, men vejret ville det ikke helt sådan, hvilket også er campinglivets styrke, da man kan ændre tingene fra dag til dag. (har godt læst lidt om de mange problemer nogle campister har omkring diverse reservationer / forudbetalinger)

Da vejret nu ikke helt artede sig som forventet, startede turen med et besøg på Koldinghus, hvor udstillingen af Jim Lyngvild omkring kongerækken og de af ham selv syede ganske flotte kjoler. En rigtig spændende oplevelse.

Efter et ophold på Hindsgavl Camping, med besøg i Middelfart og en lille afstikker til Odense, gik turen nu til Fåborg Camping, en perle med et ganske højt bl.a. rengøringsniveau. Vi startede nu med et besøg i Fåborg Kirke, hvor tidligere omtalte Jim Lyngvild, havde udstillet nogle fine store flotte billeder, som har været en fornyelse og skildrede nogle religiøse episoder. Ganske interessant og de kan for god ordens skyld ses frem til 1 september. Man kan naturligvis når man er i området ikke undgå en bytur i Fåborg, som også er en oplevelse. Det er jo altid spændende at udforske nye områder og i den forbindelse var fam. Tornbo meget vedholdende omkring et besøg på en lille vingård, som var beliggende ”lidt” udenfor det vi oplever som almindelig vej, men det blev et interessant besøg, hvor vinbonden med hustru beredvilligt fortalte om den ret unge vinproduktion de havde igangsat, de havde dog beklageligvis ingen smagsprøver.

Da vi nu var i det Sydfynske blev der også tid til at besøge Egeskov Slot, som altid er et besøg værd, vi besøgte også en oplevelsesrig have, nemlig Den Japanske Have, som man bør unde sig hvis man kommer på de kanter.

Nu oplevede vi en lille smule ændring i vejret, hvorfor vi forlod Fyn og kørte til Vesterhavet, nemlig til Danmarks nok arealmæssigt største campingplads i Nr. Lyngvig. Hvor vi trods blæsten blev nogle dage og bl.a. andet besøgte Hindø beliggende i Stadil Fjord, et besøg der forgik til fods, men en anderledes oplevelse. Vi besluttede også – da det stadig blæste ganske meget – at indlægge et besøg i Vedersø, hvor vi naturligvis besøgte Kaj Munks museum (præstegården), et besøg man skal afsætte god tid til, og som vi helt naturligt afsluttede med et besøg i Vedersø kirke.

Nu var vi så blevet lidt utålmodige igen, hvorfor vi begyndte at køre yderligere nord på, og efter ”inspektion” af en campingplads og lidt snak om hvad vi ville, endte vi på Jammerbugtens Camping. Den ene dag gik med en lille tur ud til Torup Strand og fiskerleje, det der med ”Gutterne på Kutterne”, efterfulgt af en tur op langs Jammerbugten, hvilket også afstedkom, at vi pludselig endte ved Svinkløv Badehotel, hvor vi var nødt til en lille pause i gården på Hotellet, hvor alt ellers var optaget. Næste dag var vejret var stadig lidt regnfuldt, hvorfor beslutningen blev et besøg på Børglum Kloster, som også er et besøg værd, og rigtig mange andre havde også besluttet sig for besøg lige den dag, men afsæt god tid til besøget, og det med Coronaafstanden så man lidt stort på, men det regnede jo ganske meget. Turen ”hjem” til campingpladsen gik nu lidt en tur ind over Løkken, efterfulgt af turen til Blokhus, hvor endnu et besøg i en have blev aflagt, nemlig Anne Just’s have, en yderst frodig have der blev åbnet for offentligheden i 1996.

Nu lakkede det mod enden, hvorfor der var en ”hviledag/fridag” på campingpladsen, da vejret nu artede sig ganske godt. Dagen efter blev turen mod Esbjerg og Åbyhøj påbegyndt.

Med venlig campinghilsen
DCK 2560 Anni og Wagn Tornbo
DCK 699 Janne Kroman og Tonni Hansen