EFTERÅRSFERIE I SILKEBORG

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 16-10-21 - 23-10-21
00:00

Kategori


Det er selvfølgelig ikke specielt originalt at tage til et af Danmarks mest populære turistdestinationer i efterårsferien.
Men der er jo en god grund til ,at nogle destinationer er meget populære, hvad enten det er i Danmark eller i den store verden.
Og Silkeborg er altid værd at besøge. Byen og omegnen er charmerende med masser af cafeer, restauranter, gallerier og museer. Ikke mindst er Museum Jorn (i nærheden af campingpladsen) med blandt andet sin store samling af Asger Jorns værker i international særklasse. Det gælder også verdens bedst bevarede moselig, Tollundmanden, som kan ses på Silkeborg museum Men der er masser af andre ting at blive klog på.
Mon ikke eksempelvis automobilmuseet i Gjern kunne interessere enkelte medlemmer af DCK ? Eller Aqua Akvarium og Dyrepark (nærmeste nabo til campingpladsen), hvor man kan blive klogere på naturen i ferskvandsområder.
Silkeborg er en ung by, som i 2021 fejrer 175 års fødselsdag. Men at byen er ung, betyder ikke, at historien ikke er levende i byen og omegnen.
Det var tæt på Silkeborg, at slaget på Grathe Hede fandt sted i 1157. Fra Grathe Hede er der ikke langt til Thorning, hvor vores store digter Steen Steensen Blicher var præst, skrev sine udødelige noveller og gik på jagt i den dengang vidtstrakte hede. Masser af oldtidsfund viser, at der har været mennesker på Silkeborgegnen i umindelige tider.
Men den største attraktion er nok den afvekslende og smukke natur.
Åer og søer, bakker og dale samt Danmarks største sammenhængende skov. Silkeborg og omegn har masser at tilbyde naturelskeren, hvad enten det er i bil, på cykel eller med vandrestøvlerne på.
Og så er Aarhus jo også tæt på, både i bil og med tog. Så en tur i eksempelvis Tivoli Friheden, Den Gamle By, Steno museet (spændende museum for nysgerrige børn og voksne om videnskabshistorie) eller kunstmuseet Aros er også en mulighed.

Stævnet starter lørdag den 16. oktober 2021 og slutter lørdag den 23. oktober 2021.
Vi skal bo på Gudenåens Camping. En campingplads, som ligger midt i skoven, men samtidig er i gå-afstand fra centrum i Silkeborg.
https://gudenaaenscamping.dk/
Vi får 25 % rabat på persongebyrer og pladsgebyr. Der gives ikke rabat for el.
Denne rabat gælder også, hvis man ankommer før stævnet, eller bliver en enkelt nat længere. Mere er ikke muligt, da alle skal være ude søndag den 24. oktober klokken 12.00, hvor pladsen lukker for vinteren.
Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter.
Bemærk at bad koster 5 kroner for 4 minutter.

Programmet for stævnet er:

Lørdag den 16. Oktober:
Klokken 15.00: Standerhejsning
Klokken 17.00: Festmiddag på Indelukkets Spisested ca. 10 minutters gang fra campingpladsen, men også med gode muligheder for parkering.
Det tidlige tidspunkt skyldes, at restauranten egentlig går på efterårsferie klokken 15.00, men har indvilget i at holde åbent for os lidt længere.
Middagen består af Wienerschnitzel (af kalv) og Citronfromage. Børn til og med 12 år får det samme, men med en halv Schnitzel.
Søndag den 17. Oktober:
Dagen er til fri disposition.
Mandag den 18. oktober:
Dagen er til fri disposition.
For de der har lyst til at smage noget specielt øl, så arrangeres der en udflugt til Bøllingsø Bryghus i Engesvang.
Vi tager med toget fra Silkeborg klokken 10.08 med ankomst i Engesvang klokken 10.19 . Klokken 12.22 kører vi fra Engesvang med ankomst i Silkeborg klokken 12.34. Prisen for ølsmagningen er 150 kroner. Toget koster 36 kroner hver vej.
Tirsdag den 19. oktober:
Dagen er til fri disposition.
Onsdag den 20. oktober:
Klokken 12.00: Vi går om bord på skibet Mågen for at spise en god frokost og nyde tre times sejlads rundt i Silkeborgsøerne.
Frokosten består af en platte med røget laks med sennepsdressing, hønsesalat, små frikadeller med kartoffelsalat, roastbeef med remoulade, 2 slags ost og kage.
Der er mulighed for at bestille en mindre og mere børnevenlig platte til 115 kroner . Vi har valgt at tage den som tilvalg, da det er muligt selv at tage mad med til børnene, så I kan forkæle børn eller børnebørn med deres livretter på båden.
Torsdag den 21. Oktober:
Klokken 10.30: Vi kører i egne biler til Klosterlund Museum 17 kilometer fra campingpladsen. Der er tale om et lille museum i en tidligere tørvefabrik. Vi vil få en guidet rundtur af en times varighed delt op i to hold. De der ikke guides kan besøge udstillingerne på museet og/eller nyde den smukke natur.
Vi slutter af med frokost på museets cafe.Vi skal have en tapastallerken med kyllingespyd, 2 slags italiensk spegepølse, skinke med melon, chorizo med ost, paté med druer, vesterhavsost, pesto og aioli, brød og smør.
For børn til og med 12 år vil der være kyllingespyd, frikadeller, pølser og kartoffelsalat.
De, der har mere energi efter frokosten, kan tage med på en tur til Bøllingsø. Søen blev afvandet i 1870érne for at skaffe landbrugsjord. Det blev en fiasko, da der ikke rigtig kunne dyrkes noget på jorden. Til gengæld opstod der en stor tørveproduktion. I starten af vores århundrede blev søen så gendannet ved et af de største naturgenopretningsprojekter i Danmark.
Fredag den 22. oktober:
Dagen er til fri disposition
Lørdag den 24. oktober
Klokken 10.00: Standernedhaling

Der vil blive arrangeret 2 gange Happy Hour i løbet af ugen.

På de dage, hvor der ikke er et fast program, vil der oftest være tilbud om at mødes til en udflugt enten til fods, egen bil eller offentlig transport.

Prisen for stævnet er som følger:
Kr. 1900 for en enhed med 2 voksne.
Kr. 950 for en enhed med 1 voksen.
Derudover:
Kr. 215 for et barn under 13 år.
Kr. 549,- for ekstra børn og voksne over 12 år.
Stævnegebyret dækker lidt at drikke til standerhejsning samt to gange Happy Hour, Festmiddag, Rundvisning og frokost på Klosterlund museum samt 3 timers sejlads med frokost. Bemærk dog at der ikke er frokost under sejladsen for børn under 13 år, da man skal vælge mellem medbragt mad eller mindre platte til denne aldersgruppe.
Hvis nogle af jer er vegetarer, ikke spiser svinekød eller har allergiproblemer så giv besked til mettemartin109@gmail.com . Vi vil så bede vores leverandører tage hensyn hertil.
Alle drikkevarer til de tre måltider er på egen regning.

Der kan maksimalt deltage 30 enheder på stævnet.
På grund af pladsens popularitet er sidste frist for tilmelding allerede
Onsdag den 15. september.

Hvis der tilmeldes mere end 30 enheder vil der blive oprettet en venteliste.

Tilmelding er bindende og gebyret kan ikke refunderes. Dog kan det refunderes såfremt der findes en anden deltager fra ventelisten.

Overnatningerne afregnes direkte med campingpladsen ved ankomsten.

Med venlig hilsen
239 Dorthe og Leif Hansson
2115 Mette Mølgaard og Martin Serup

Deltagerliste kræver login