EFTERÅRSFERIE MED FISKEMARKED I HAMBORG.

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 15-10-22 - 22-10-22
00:00

Kategori


Lørdag den 15 oktober til lørdag den 22 oktober 2022

Siden 1703 har der hver søndag morgen mellem klokken 5.00 og 9.30 været afholdt fiskemarked i Altona. I al den tid har kun Corona pandemien har været i stand til at stoppe markedet i en periode. Fra 1640 til 1867 var Altona faktisk en dansk by. I 1937 blev Altona en del af Hamborg.
Det er svært i dag at forstå, at Altona engang var en selvstændig by, da den i dag ligger midt i Hamborg.
Fiskemarkedet er en af Hamborgs mest elskede attraktioner både for byens egne indbyggere og for turister fra hele verden.


Foto: Johannes Leistner ©johannesleistner.de

Oplev en skøn blanding af folk, som enten har tilbragt hele natten i Sankt Pauli, eller af familier og turister, som er stået meget meget tidligt op for at tage del i festen og gøre en god handel.
Oplev sprudlende auktioner af fisk frugt og ost. Køb alt muligt andet spændende i de utallige boder og tag ind i den smukke fiskeauktionshal, hvor der er udskænkning af øl, kaffe, pølser og meget andet godt, imens der danses til levende musik.
Vi sørger for en bus fra campingpladsen tidligt om morgenen (nogle vil kalde det sidst på natten). Hjemturen står man selv for.
Selv B mennesker med et meget stort B vil ikke fortryde denne tidlige opvågning. Man får en helt unik oplevelse.
Hamborg er Tysklands næststørste by. Den ligger ved Elben, den har masser at byde på, og der er rigeligt af oplevelser for enhver smag i denne by og dens omegn.

Vi vil forsyne jer med gode tips til egne oplevelser i byen. Vi vil også lave udflugter, hvor vi anvender offentlig transport eller egne biler, hvor de, der vil med, bare møder op, imens de, der vil opleve noget andet eller bare slappe af, gør det.
Vi vil arrangere en tur til ”Miniatur Wunderland”, verdens største modeljernbane. Det er bare stedet for alle børn mellem 5 og 99 år. Og fortvivl ikke selv om du har været der før. Der bliver hele tiden tilføjet og ændret noget.
Hamborg er også byen med mere vand end Amsterdam og Venedig tilsammen. Derfor vil vi også sørge for muligheden for en havnerundfart, hvor man ser den tidligere erhvervshavn, som nu er en meget vellykket ny bydel kaldet Speicherstadt (pakhusbyen) med de gamle pakhuse i renoveret stand, med nye spændende forretninger med bl.a. orientalske tæpper og krydderier, såvel som Hafen City, hvor en del af de gamle havnekvarterer er erstattet af en spændende ny bydel, hvor ikke mindst den imponerende Elbphilharmonie kalder på opmærksomheden. Havnerundfarten vil også inkludere den moderne containerhavn, som er Europas næststørste containerhavn-
Storbyen Hamborg har masser af kultur at byde på. Hvad enten det er tyske schlagere på knejper i Sankt Pauli, rock, pop, jazz, klassisk musik, opera, musical, museer og gallerier, er der noget for enhver smag.
Bliver man træt af den pulserende storby, så byder omegnen på masser af flot natur, ikke mindst hvis man følger Elben vestpå eventuelt helt ud til Nordsøen.
Vi skal bo på Knaus Campingpark Hamburg, Wunderbrunnen 2, i Schnelsen lige ved Ikea Schnelsen. Herfra er der bus til nærmeste U-banestation, hvorfra der er hurtig forbindelse til centrum af Hamborg. Busstoppestedet ligger på Ikeas store parkeringsplads.
Programmet for stævnet er som følger:
Lørdag den 16. oktober:
Klokken 19.00: Standerhejsning
Søndag den 17. oktober:
Kl. 05.00: Afgang med bus til fiskemarkedet. Man tager selv hjem med offentlig transport (U-bane og bus)
Kl. 18.30: Festmiddag på Papa`s. Tre retters middag på græsk restaurant i gåafstand fra campingpladsen, men med rigeligt af parkeringspladser hvis man foretrækker at køre.
I løbet af ugen: Der vil komme forskellige tilbud om at følges på diverse udflugter.
Der vil blive to gange Happy Hour.
Lørdag den 23. oktober:
Klokken 10.00: Standernedhaling.

Vi forventer at være klar med til tilmelding i maj 2022.
Og denne gang forventer vi ikke at Coronaen spænder ben for os.

 

239 Dorthe og Leif Hansson
2115 Mette Mølgaard og Martin Serup