EFTERÅRSFERIE MED FISKEMARKED I HAMBORG. (aflyst)

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 16-10-21 - 23-10-21
00:00

Kategori


 

EFTERÅRSFERIE MED FISKEMARKED I HAMBORG.

 Lørdag den 16. oktober til lørdag den 23. oktober 2021

Foto: Johannes Leistner ©johannesleistner.de

Siden 1703 har der hver søndag morgen mellem klokken 5.00 og 9.30 været afholdt fiskemarked i Altona. I al den tid har kun Corona pandemien har været i stand til at stoppe markedet i en periode. Fra 1640 til 1867 var Altona faktisk en dansk by. I 1937 blev Altona en del af Hamborg.

Det er svært i dag at forstå, at Altona engang var en selvstændig by, da den i dag ligger midt i Hamborg.

Fiskemarkedet er en af Hamborgs mest elskede attraktioner både for byens egne indbyggere og for turister fra hele verden.

Oplev en skøn blanding af folk, som enten har tilbragt hele natten i Sankt Pauli, eller af familier og turister, som er stået meget meget tidligt op for at tage del i festen og gøre en god handel.

Oplev sprudlende auktioner af fisk frugt og ost. Køb alt muligt andet spændende i de utallige boder og tag ind i den smukke fiskeauktionshal, hvor der er udskænkning  af øl, kaffe, pølser og meget andet godt, imens der danses til levende musik.

Vi sørger for en bus fra campingpladsen tidligt om morgenen (nogle vil kalde det sidst på natten). Hjemturen står man selv for.

Selv B mennesker med et meget stort B vil ikke fortryde denne tidlige opvågning. Man får en helt unik oplevelse.

Hamborg er Tysklands næststørste by. Den ligger ved Elben, den har masser at byde på, og der er rigeligt af oplevelser for enhver smag i denne by og dens omegn.

Vi vil forsyne jer med gode tips til egne oplevelser i byen.  Vi vil også lave udflugter, hvor vi anvender offentlig transport eller egne biler, hvor de, der vil med, bare møder op, imens de, der vil opleve noget andet eller bare slappe af, gør det.

Vi vil arrangere en tur til ”Miniatur Wunderland”, verdens største modeljernbane. Det er bare stedet for alle børn mellem 5 og 99 år. Og fortvivl ikke selv om du har været der før. Der bliver hele tiden tilføjet og ændret noget.

Hamborg er også byen med mere vand end Amsterdam og Venedig tilsammen. Derfor vil vi også sørge for muligheden for en havnerundfart, hvor man ser den tidligere erhvervshavn, som nu er en meget vellykket ny bydel kaldet Speicherstadt (pakhusbyen) med de gamle pakhuse i renoveret stand, med nye spændende forretninger med bl.a. orientalske tæpper og krydderier, såvel som Hafen City, hvor en del af de gamle havnekvarterer er erstattet af en spændende ny bydel, hvor ikke mindst den imponerende Elbphilharmonie kalder på opmærksomheden. Havnerundfarten vil også inkludere den moderne containerhavn, som er Europas næststørste containerhavn-

Storbyen Hamborg har masser af kultur at byde på. Hvad enten det er tyske schlagere på knejper i Sankt Pauli, rock, pop, jazz, klassisk musik, opera, musical, museer og gallerier, er der noget for enhver smag.

Bliver man træt af den pulserende storby, så byder omegnen på masser af flot natur, ikke mindst hvis man følger Elben vestpå eventuelt helt ud til Nordsøen.

Vi skal bo på Knaus Campingpark Hamburg, Wunderbrunnen 2, i Schnelsen lige ved Ikea Schnelsen. Herfra er der bus til nærmeste U-banestation, hvorfra der er hurtig forbindelse til centrum af Hamborg. Busstoppestedet ligger på Ikeas store parkeringsplads.

Programmet for stævnet er som følger:

Lørdag den 16. oktober:

Klokken 19.00: Standerhejsning

Søndag den 17. oktober:

Kl. 05.00:  Afgang med bus til fiskemarkedet. Man tager selv hjem med offentlig transport (U-bane og bus)

Kl. 18.30: Festmiddag på Papa`s. Tre retters middag på græsk restaurant i gåafstand fra campingpladsen, men med rigeligt af parkeringspladser hvis man foretrækker at køre.

I løbet af ugen: Der vil komme forskellige tilbud om at følges på diverse udflugter.

Der vil blive to gange Happy Hour.

Lørdag den 23. oktober:

Klokken 10.00: Standernedhaling.

Prisen for at deltage i stævnet er som følger:

En enhed med to voksne: Kr. 1081,-

En enhed med en voksen:  Kr. 546,-.

Ekstra voksen (fra 16 år): Kr. 273,-

Børn op til 3 år: Gratis.

Børn fra 3 til 15 år: Kr. 159,-.

Stævnegebyret dækker lidt til ganen til standerhejsning samt 2 gange Happy Hour, bus til fiskemarked og tre retters festmiddag.

Overnatningerne afregnes direkte med campingpladsen og priserne er som følger:

En enhed med to voksne og deres børn til og med 3 år: 28,50 Euro pr. nat.

En enhed med to voksne og deres børn op til 18 år: 38,50 Euro pr. nat.

En enhed med en enkelt voksen: 25,50 Euro pr. nat.

Alle priser er inklusive el og sanitære faciliteter med varmt brusebad:

Kommer man inden stævnet og/eller bliver længere så bor man til samme pris. Kommer man før fredag den 15. oktober, skal man give dog campingpladsen besked inden ankomst.

Der kan maksimalt deltage 50 personer.

I tilfælde af overtegning vil der blive oprettet en venteliste.

Der kræves mindst 10 enheder for at stævnet gennemføres.

Tilmelding er bindende. Der kan ikke refunderes stævnegebyr medmindre stævnet aflyses.

Sidste tilmeldingsfrist er torsdag den 30.september.

DET ER EN BETINGELSE FOR GENNEMFØRELSE AF STÆVNET, AT DER IKKE LÆNGERE ER COVID 19 RELATEREDE RESTRIKTIONER TIL FISKEMARKEDET. VI VIL VURDERE I GOD TID, OM VI KAN VÆRE SIKRE PÅ, AT ALT ER NORMALT. HVIS IKKE DET ER DET, VIL STÆVNET BLIVE UDSKUDT TIL UGE 42 I 2022, OG VI VIL FORSØGE AT ARRANGERE NOGET ANDET I UGE 42 2021.

239 Dorthe og Leif Hansson

2115 Mette Mølgaard og Martin Serup

Deltagerliste kræver login