Spreewald. (Åben)

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 15-09-23 - 22-09-23
00:00

Kategori


SPREEWALD

15-22. SEPTEMBER  2023

 

Så er det afsted til det eventyrlige og smukke Spreewald i det centrale Tyskland mellem Berlin og Dresden.

Området er især berømt for sine syltede agurker. Agurkerne dyrkes i et meget smukt område. Der er tale om noget så specielt som et indlandsdelta, hvor floden Spree efter sidste istid delte sig i over 200 flodarme. Fra middelalderen og frem blev der endvidere bygget kanaler mellem flodarmene. Al transport foregik på vandet. Den dag i dag findes der enkelte områder, som kun kan nås fra vandet. I den weekend hvor vi ankommer, er der Spreewaldfest i Lübben 11 km fra campingpladsen. Der vil være masser af musik og bægerklang i Lübben den weekend. Og ikke mindst den traditionelle Kahnkorso. Her sejler forskellige laug og foreninger med festligt pyntede Kahns (fladbundede pramme) under stor munterhed.

Se her, hvordan det ser ud.

https://www.youtube.com/watch?v=amIQd3eRDU8

Stævnet er på 8 nætter. Men det kan selvfølgelig være svært at nå frem fredag aften, hvis man først får fri fra arbejde fredag. Hvis man først kan ankomme lørdag den 16. september så giv besked på mail til mettemartin109@gmail.com, så sørger vi for at campingpladsen får besked.

Programmet bliver som følger:

Fredag den 15. september

Kl. 19.00: Standerhejsning med lidt til ganen.

Lørdag den 16 til søndag den 17. september

Til egen disposition. Man kan eksempelvis bruge weekenden sammen med op til 30.000 mennesker til Spreewaldfest i Lübben.

Mandag den 18. september

Kl. 10.00: Vi afhentes i bus, som kører os til Lübbenau, hvorfra vi skal på Kahnfart. Turen  gennem det smukke landskab og idylliske landsbyer er på fire timer inklusive en times pause med mulighed for at spise frokost. Efter turen kører bussen os tilbage til campingpladsen.

Tirsdag  den 19. september

Dagen til egen disposition.

Kl. 17.00: Happy Hour.

Onsdag den 20. september

Kl. 10.00: De, der har lyst, mødes ved standeren. Derefter kører vi i egne biler 12 km til Frilandsmuseet i Lehde.

Under overskriften ”Velkommen til det 19. århundrede” kan man se eksempler på huse og deres indretning i 1800 tallets Spreewald. Med lidt held, vil der også være levende frivillige, som demonsterer liv og håndværk. Almindelig voksenbillet koster 6 Euro. Hvis vi er 10 eller flere får vi gruppepris til 4,50 Euro pr. person.

Torsdag den 21. september

Kl. 10.00: De, der har lyst, mødes ved standeren. Derefter kører vi egne biler 27 km til Stork Club i Schlepzig.

Området har masser af rug, som her bliver forædlet på Tysklands første rugwhisky destilleri.

Der er mulighed for at smage på de forskellige typer, og naturligvis kan de også købes. Brænderiet ligger i en smuk gammel bygning med en biergarten i gården. I samme landsby findes der også et mikrobryggeri

https://shop.stork-club-whiskey.com/

Kl. 19.00: Happy Hour.

Fredag den 22. september

Kl. 10.00 : Afgang for interesserede i egne biler til Rabes Agurkefabrik i Boolitz 12 km fra campingpladsen.

Her skal vi på en rundvisning, som varer ca. 90 minutter. Fabrikken laver masser af forskellige produkter først og fremmest af agurker og peberrod, men også af andre grøntsager. Der vil både være smagsprøver og mulighed for at købe lækkerier med hjem som oplagte souvenirs fra Spreewald. Rundvisningen koster 8 euro, som først betales på stedet. Deltagelse er frivillig, men  der foretages bindende tilmelding ved tilmelding til stævnet. Dog får man mulighed for at springe fra, hvis der ingen produktion er på dagen. I så tilfælde vil man stadig få vist nogle maskiner, se et lille fabriksmuseum og høre noget om stedets historie. Rundvisningen foregår på tysk, og vi forsøger at oversætte så godt, vi formår.

Lørdag den 23. september

Kl. 9.00: Standernedhaling og farvel og tak for denne gang.

Ud over de programsatte udflugter er der masser af muligheder for oplevelser, og vi vil gøre vores bedste for at give jer information om herlighederne.

Hvad med at besøge en mølle, som presser den velsmagende linolie, som området også er kendt for. Herhjemme kalder man den slags olie for hørfrøolie ikke at forveksle med den linolie, vi bruger til træværk. Den skal nok ikke spises. Der er ikke er plads til store grupper i møllen, så den må tages i små grupper.

https://www.windmuehle-straupitz.de/cms/

En tur til Leide, hvor man føler, at man virkelig er kommet ud i ødemarken, kan også anbefales. Heldigvis en ”ødemark ”med mange udskænkningssteder.

Først og fremmest er der naturen. Man kan sejle i den med sikre kanoer (paddelboot), man kan gå i den, og der er cykelveje for de, der har cykler med. Der er mulighed for at leje cykler i Lübbenau.

Smukke byer med masser af historie er der også.

Eventyrlandet Spreewald, Sagnlandet Spreewald og Det Grønne Venedig. Kært barn har mange navne. Spreewald skal bare opleves.

Spreewald kaldes ‘Det grønne Venedig’

Vi skal bo på

Spreewald Natur Camping Am See i Hindenberg ved Lübbenau.

Adressen er Seestrasse 1, 032222 Lübbenau/OT Hindenberg

Man betaler selv på campingpladsen.

Priserne gælder også ved ankomst før stævnets start, eller hvis man bliver lidt længere. Dog kan man risikere at skulle skifte plads undervejs, da vores pladser jo kan være reserveret af andre uden for stævnets dage.

Priserne, som er inklusive varmt vand og 6 ampere strøm, er pr. nat:

28 Euro for en enhed med 1 eller 2 voksne.

Voksne derudover: 5 Euro

Børn: 2 Euro

Hunde :2 euro

Dertil kommer en kurskat på 2 Euro pr. voksen pr. nat.

Der betales forud ved ankomst. Der kan betales med kreditkort. Dog skal kurskatten betales kontant.

Man kan ankomme til campingpladsen mellem 12.00 og 20.00

Skulle der opstå problemer med at nå frem inden 20.00 skal man forinden ringe til receptionen på

+49(0)35456/67539.

De taler både tysk og engelsk.

https://www.spreewaldcamping-see.de/

Vi har 25 pladser.

Der findes enkelte pladser, som i perioden er med i rabatordningen fra ACSI kort. Ønsker man at gøre brug af dem, skal man selv gå ind på campingpladsens hjemmeside og booke dem, såfremt de er ledige. Man kommer ikke til at ligge i samme gruppe, som resten af stævnet. Men vi tror ikke, der er tale om en uoverstigelig afstand fra resten af stævnet. Vælger man at gøre det, så er det vigtigt, at vi får besked, således at vi ved, vi har en ekstra plads til rådighed.

Afstanden til campingpladsen er 509 km fra Padborg eller 315 km fra Rostock Færgeterminal.

Prisen for stævnet er:

Voksne: 436 kroner

Børn under 18 år: 235 kroner.

Stævnegebyret dækker kahnturen inklusive bus.

Lidt til standerhejsningen samt 2 gange Happy Hour.

For de voksne er der endvidere budgetteret med et dækningbidrag til klubben på 100 kroner, samt 50 kroner til en delvis dækning for stævnearrangørernes udgifter til forberedelser.

Sidste tilmeldingsfrist er søndag den 20. august 2023.

Hvis stævnet bliver overtegnet, vil der blive oprettet venteliste.

Tilmelding er bindende. Vi anbefaler, at man sørger for at have en rejseforsikring i tilfælde af sygdom.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Martin på telefon 23611778 eller mettemartin109@gmail.com

239 Dorthe og Leif Hansson

2115 Mette Mølgaard og Martin Serup

Deltagerliste kræver login